Fersken

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Peach | Dansk: - Import: juni-september |
Latin | Prunus persica |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Ferskener stammer fra Kina, men man troede tidligere at den stammede fra Persien (nuværende Iran), heraf det latinske navn Persica.
Ferskentræet kan blive 5-10 m højt og træet blomstrer i det tidlige forår før der kommer blade. Blomsterne har smukke rød/hvide farver.
Fersken er en stor rund stenfrugt. Den er lettere lådden og har gult, saftigt og meget aromatisk frugtkød. Stenen har dybe furer og er fast hæftet til frugtkødet.
Holdbarhed
3-4 dage ved 2-6 grader, 1-2 dage ved stuetemperatur
Anvendelse
Skylles før brug for at fjerne de sidste hår.
Svind: ca 15%
Anvendes naturel, i desserter og salater eller henkoges.
Passer godt sammen med mandler, kanel, ingefær, sherry, marsala eller armaretto.
Frysning
Ja, halveres og stenene tages ud, flås evt. Kan fryses med eller uden sukker eller overhældes med lage.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 214 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,0 g | 8 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 10,7 g | 85 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,4 g | 7 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,7 g | ca 30 g | |
Vand | 88,4 g |