Hindbær

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Raspberry | Dansk: juni-oktober Import: hele året |
Latin | Rubus idaeus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Hindbær er en flerfoldssamfrugt med mange små røde stenfrugter.
Smagen er fin og meget aromatisk. Vilde hindbær er små og særlig aromatiske.
Frugtens holdbarhed er kort, især angribes den let af skimmelsvampe.
Holdbarhed
1-2 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Svind: ca 2%
Anvendes naturel, i bagværk (tærter), i salater og som tilbehør til is eller melon. Anvendes også til syltning og grød.
Frysning
Ja, kan fryses med eller uden sukker. Desuden velegnet til frysetøj.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 269 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,4 g | 9 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 11,3 g | 71 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,4 g | 20 % | højst 30 % |
Kostfibre | 4,4 g | ca 30 g | |
Vand | 85,9 g |