Jordbær

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Strawberry | Dansk: juni-august Import: hele året |
Latin | Fragaria x ananassa |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Jordbær er en flerfoldssamfrugt, hvor det vi spiser, er den opsvulmede, saftige, røde blomsterbund, med talrige små nødder på overfladen.
Der findes flere end 20 arter jordbær og det mest almindelige dyrkede jordbær i Europa er have-jordbæret, som stammer fra 1800-tallet og er en krydsning mellem Virginia-jordbær fra Nordamerika for dets fine smag og Chile-jordbæret for dets størrelse.
Holdbarhed
2-3 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Svind: ca 4%
Anvendes naturel, til dessert, grød, saft eller til syltning.
Frysning
Ja, fryses med sukker. Kan bruges til frysetøj.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 184 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,7 g | 6 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 8,8 g | 81 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,6 g | 12 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,5 g | ca 30 g | |
Vand | 90,7 g |