Kumquat

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Kumquat, Cumquat | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Fortunella japonica, Fortunella margarita |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Kumquat er en plante der har eksisteret i mange tusind år og som sandsynligvis stammer fra det sydlige Kina.
Den kom til Europa i midten af 1800-tallet, først som potteplante, senere som eksportvare.
I Japan anvendes den meget som prydplante i haverne med dens skinnende grønne blade og smukke hvide blomster.Kumquaten er en lille, valnøddestor citrusfrugt og den høstes når den er helt moden, da der ikke er ret meget stivelse i frugtkødet og ikke kan eftermodne væsentligt.Ved køb, vælg kumquats som er en anelse hårde og uden stødmærker eller bløde pletter. Når en kumquat er for gammel, begynder skrællen at smuldre.
I Japan anvendes den meget som prydplante i haverne med dens skinnende grønne blade og smukke hvide blomster.Kumquaten er en lille, valnøddestor citrusfrugt og den høstes når den er helt moden, da der ikke er ret meget stivelse i frugtkødet og ikke kan eftermodne væsentligt.Ved køb, vælg kumquats som er en anelse hårde og uden stødmærker eller bløde pletter. Når en kumquat er for gammel, begynder skrællen at smuldre.
Holdbarhed
3-4 uger ved 10- 15 grader
Anvendelse
Skylles og skæres evt. i halve eller kvarte. Eventuelle store sten fjernes.
Svind: 0%
Skæres i skiver og blandes i salater eller som tilbehør til ost. Frugterne kan også syltes hele.
Frysning
Kumquats er bedst friske og bør ikke fryses. Sorbet eller kompot af kumquat kan fryses.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 314 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,1 g | 6 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 14,0 g | 76 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,5 g | 18 % | højst 30 % |
Kostfibre | 4,4 g | ca 30 g | |
Vand | 81,7 g |