Litchi

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Lychee | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Litchi chinensis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Litchi (kærlighedsfrugt) har været dyrket i det sydlige Kina i mere end 2000 år.
En af de gamle kinesiske kejsere, som var meget glad for sin hofdame, Lee Chee, plantede denne frugt for at behage hendes findes næse. Og frugten er blevet opkaldt efter hende.Det er et rødbrunt bær med en læderagtig, nubret ujævn overflade. Frugtskallen fjernes og omgiver det glasagtige hvide frugtkød og frø.
En nyplukket litchi har en flot rødlig farve, som hurtigt bliver brunlig. Det har ikke nogen betydningen for frugtens kvalitet.
En af de gamle kinesiske kejsere, som var meget glad for sin hofdame, Lee Chee, plantede denne frugt for at behage hendes findes næse. Og frugten er blevet opkaldt efter hende.Det er et rødbrunt bær med en læderagtig, nubret ujævn overflade. Frugtskallen fjernes og omgiver det glasagtige hvide frugtkød og frø.
En nyplukket litchi har en flot rødlig farve, som hurtigt bliver brunlig. Det har ikke nogen betydningen for frugtens kvalitet.
Vælg frugter som er lyse i farverne og uden pletter og huller. Hvis frugten er sur eller bitter er den ikke moden, og modningen stopper når den er høstet.
Holdbarhed
2-3 uger ved 2-6 grader, 3-4 dage ved stuetemperatur
Anvendelse
Frugten skæres let ned til frøet hele vejen rundt. Skal og frø fjernes.
Svind: ca 40%
Den hvide frøkappe spises bla. naturel, i salater og asiatiske risretter
Frysning
Frugten kan fryses med eller uden skal.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 309 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,8 g | 4 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 16,5 g | 91 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,4 g | 5 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,2 g | ca 30 g | |
Vand | 81,8 g |