Pære
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Pear | Dansk: august-januar (afhænger af sort) Import: august-april (hele året - afhænger af sort) |
Latin | Pyrus communis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Pærer høstes altid umodne, men modner i løbet af 3-4 dage ved almindelig rumtemperatur.
Modne pærer har kun kort holdbarhed. Frugtkødet brunes let pga. et højt phenolase-indhold.
Vælg pærer i butikken, som stadig er hårde og umodne. Fuldmodne pærer er meget følsomme for tryk, så det er bedste at modne dem hjemme.
Den skal være fast i konsistensen og fri for stødskader. Den skal være hel, stadig have stilken og må ikke vise tegn på indskrumpning.
Pære er følsomme overfor ethylen og bør generelt ikke opbevares sammen med frugter som producerer ethylen. Men hvis du vil fremskynde modningen, kan de sagtens lægges i samme skål som æblerne.
Holdbarhed
5-7 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Svind: ca 15%
Anvendes feks. naturel, til dessert, ost, bagværk eller henkoges.
Frysning
Ja, skrælles og skæres i halve eller kvarte. Herefter koges de knapt møre i en sukkerlage tilsat lidt ascorbinsyre eller citronsaft og fryses i lagen.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 256 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,3 g | 2 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 14,1 g | 94 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,3 g | 4 % | højst 30 % |
Kostfibre | 3,2 g | ca 30 g | |
Vand | 85,4 g |