Passionsfrugt

Passionsfrugt
Navn Sæson
Engelsk Passion fruit, purple granadilla Dansk: -
Import: hele året
Latin Passiflora edulis
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             
Passionsfrugt eller purpurgrenadil, som den også kaldes, stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor indianerne har dyrket planten og frugterne i flere hundrede år.
Navnet menes at stamme fra de spanske kolonipræster, der brugte plantens blomster til at forklare “El passion”, Jesu korsfæstelse. Når man har set blomsten, ved man hvorfor. Midt i blomsten sidder de grønne støvdragere på en sådan måde, at de kan ligne et kors.En moden passionsfrugt har en let grønbrun farvet skal. Efter høst afgiver frugten en del vand, som gør at overfladen bliver ujævn og skrumper ind, dette indikerer at frugten er spisemoden.
Frugtkødet er rødgult og geléagtigt og desuden fyldt med en mænde små frø, som er rig på proteiner. Frugtkød og frø spises sammen – og smagen er syrlig og aromatisk.
De frugter vi ser herhjemme er ca. 4-5 cm store, men i dyrkningslandene bliver de gerne op til 8 cm.

Ved køb må frugten ikke have sprækker og farven skal være jævn fordelt. Hvis skallen virker tør og frugten let, er den tørret for meget ud og bør ikke købes.

Holdbarhed
10-12 dage ved 8-10 grader

Anvendelse
Frugten halveres og frugtkødet skrabes ud med en ske eller spises direkte fra skallen.
Svind: ca 40%
Naturel eller anvendes til juice eller i frugtsalater.

Frysning
Frugten er ikke velegnet til frysning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 462 kJ I varen A.D.T
Protein 2,2 g 8 % mindst 10 %
Kulhydrat 23,4 g 86 % ca. 60 %
Fedt 0,7 g 6 % højst 30 %
Kostfibre 10,9 g   ca 30 g
Vand 72,9 g