Ribs

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Red currant | Dansk: juli-august Import: hele året |
Latin | Ribes rubrum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Ribs er oprindeligt et vildtvoksende bær, men det er de dyrkede ribs vi kender idag.
I Danmark har bærrene været dyrket og anvendt i flere århundreder til bla. ribsvin og syltede ribs.
De anvendes også i den klassiske danske ret, rødgrød med fløde, sammen med kirsebær, jordbær og hindbær.Ribs er runde, røde, gule eller hvide bær, der sidder i små klaser. De røde bær har en friskere og let syrligere smag end de hvide. Bærrene har et højt indhold af pectin, hvilket gør dem velegnede til syltning og gelé.
I Danmark har bærrene været dyrket og anvendt i flere århundreder til bla. ribsvin og syltede ribs.
De anvendes også i den klassiske danske ret, rødgrød med fløde, sammen med kirsebær, jordbær og hindbær.Ribs er runde, røde, gule eller hvide bær, der sidder i små klaser. De røde bær har en friskere og let syrligere smag end de hvide. Bærrene har et højt indhold af pectin, hvilket gør dem velegnede til syltning og gelé.
Friske ribs skal have en god størrelse og rene og tørre. De skal sidde fast på stilken og må ikke have trykskader og sprækker.
Holdbarhed
1-2 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Svind: ca 4%
Anvendes til rysteribs, saft, grød, gele og marmelade.
Frysning
Ja, kan fryses med eller uden sukker. Til rysteribs bruges 4 dl sukker pr. kg frugt.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 315 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,3 g | 7 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 13,4 g | 72 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,7 g | 21 % | højst 30 % |
Kostfibre | 4,2 g | ca 30 g | |
Vand | 83,8 g |