Vandmelon

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Watermelon | Dansk: - Import: april-september |
Latin | Citrullus vulgaris |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes.Vandmeloner ses oftest som runde eksemplarer, men de kan også findes som cylinderformet. Farven på skrællen kan variere fra helt grøn, eller som den ses herhjemme, let marmoreret med lysegrønne og mørkegrønne felter.
Smagen er mild og svagt sødlig og har et meget lavt sukkerindhold.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes.Vandmeloner ses oftest som runde eksemplarer, men de kan også findes som cylinderformet. Farven på skrællen kan variere fra helt grøn, eller som den ses herhjemme, let marmoreret med lysegrønne og mørkegrønne felter.
Smagen er mild og svagt sødlig og har et meget lavt sukkerindhold.
Det røde frugtkød indeholder ca. 95% vand og små sorte kerner. Vandmeloner med gult frugtkød er fremkommet ved forædling. Både de røde og de gule meloner kan findes uden kerner.
Holdbarhed
5-7 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Skrællen spises ikke. Kernerne kan fjernes, men da de er meget nærende kan de sagtens synkes.
Svind: ca 50%
Anvendes natural. Prøv feks. kold vandmelonsuppe med vanilleis til dessert.
Frysning
Vandmelonen kan blendes (uden kerner), evt. sigtes kernerne fra efter den er blendet, og herefter kan saften fryses.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 164 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,8 g | 8 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 8,6 g | 89 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,1 g | 2 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,5 g | ca 30 g | |
Vand | 90,2 g |