Vindrue
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Grape | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Vitis vinifera |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Vindrue er et saftigt bær, der alt efter varietet og oprindelsessted har forskellig farve, størrelse og smag. Saften i modne bær smager sødt, da den indeholder 15-20% sukkerarter.
Rosiner er tørrede vindruer. Korender er små, tørrede kernefri druer af en særlig vinsort.Vindruen stammer oprindeligt fra Sydvest- og Lilleasien, men dyrkes nu mange steder i verden i et væld af forskellige sorter, der anvendes til vinfremstilling eller frisk konsum.
Rosiner er tørrede vindruer. Korender er små, tørrede kernefri druer af en særlig vinsort.Vindruen stammer oprindeligt fra Sydvest- og Lilleasien, men dyrkes nu mange steder i verden i et væld af forskellige sorter, der anvendes til vinfremstilling eller frisk konsum.
Holdbarhed
I ca 3-4 måneder ved 0 grader, 2-4 uger ved 2-4 grader, max 1 uge ved stuetemperatur.
Holdbarheden varierer fra sort til sort.
Anvendelse
Svind: ca 10%
Anvendes feks. naturel, som dessertfrugt, i salater eller som tilbehør til ost. Desuden anvendes vindruer til saft eller de kan steges som tilbehør til feks. fjerkræ.
Frysning
Ja, de løsfryses og kan holde i ca 3 måneder.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 274 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,5 g | 3 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 14,7 g | 91 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,4 g | 6 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,4 g | ca 30 g | |
Vand | 84,0 g |