Agurk, drue

Agurk, drue
Navn Sæson
Engelsk Gherkin, small cucumber Dansk: juli-oktober
Import: -
Latin Cucumis Sativus/Anguria
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             

Drueagurk kaldes også sylteagurk. Det er en lille, grøn og umoden agurk (3-8 cm lang), som er fast og knudret. Drueagurken er ikke kun en syltet agurk af bestemt størrelse, men også en bestemt art indenfor agurkefamilien; den Vestindiske eller Burr agurken (Cucumis Anguria), der frembringer en noget mindre agurk end haveagurken. Nogle syltede agurker kommer fra den vestindiske agurk, men de fleste kommer fra haveagurken.

Cucumis sativus, stammer fra Asien og har været kendt i Danmark siden det 16. århundrede. Arten er den samme som asie, men frugtform og størrelse adskiller de to produkter.

Drueagurkerne høstes før modenhed efter størrelse. Herefter syltes de i eddike og kaldes bla. cornichoner.

Holdbarhed
8-10 dage ved 12-14 grader

Anvendelse
Drueagurken skylles og stilken fjernes før anvendelse.
Svind: ca 2%
Syltes eller saltes. Anvendes efter eddikesyltning som tilbehør til kødretter og pålæg.

Frysning
Drueagurken kan godt fryses og er bedst egnede til agurkesalat efter optøning. Blanchering er ikke nødvendig. Agurken skrælles ikke, skæres i skiver og tøs op i stærk eddikemarinade.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 70 kJ I varen A.D.T
Protein 1,2 g 29 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,4 g 66 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 5 % højst 30 %
Kostfibre 1,3 g   ca 30 g
Vand 94,6 g