Asier
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Cucumber | Dansk: oktober-november Import: oktober-november |
Latin | Cucumis Sativus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Asier er en agurkevarietet. Oftest anvendes de modne, gullige asieagurker. Størrelsen varierer mellem ½ og 2½ kg.
Holdbarhed
6-8 dage ved 12-14 grader
Anvendelse
Skylles. Skrælles og halveres - hvorpå kerner og det svampede frugtkød fjernes.
Svind: ca 30%
Anvendes til syltning.
Frysning
Asien kan godt fryses og er bedst egnet til syltede asier efter optøning. Blanchering er ikke nødvendig. Den skrælles, skæres i skiver og tøs op i stærk eddikemarinade.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 317 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,5 g | 3 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 17,0 g | 91 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,5 g | 6 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,5 g | ca 30 g | |
Vand | 82,0 g | ||
Næringsdeklaration er for syltede asier. |