Asparges, hvide
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Asparagus, white | Dansk: maj-juni Import: maj-juni |
Latin | Asparagus Officinalis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Hvide asparges er grønne asparges, som har været dækket med jord, så væksten foregår i mørke. De høstes når det øverste af aspargesen kommer op til jordoverfladen.
Asparges er ethylenfølsomme.
Holdbarhed
1-2 dage ved 4-6 grader
Anvendelse
Skylles og skrælles fra hovedet og nedefter. Den træede nederste del afskæres.
Svind: ca 45%
Rå eller koges; slikasparges 10-15 min., udskårne ca. 10 min.
Frysning
Nystukne hvide asparges er velegnet til frysning. De skal skrælles og blancheres i 2-4 min.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 125 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,4 g | 33 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 4,3 g | 58 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,3 g | 9 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,8 g | ca 30 g | |
Vand | 92,4 g |