Bladbede
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Swiss chard, silverbeet | Dansk: maj-september Import: - |
Latin | Beta Vulgaris var. Cicla |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK |
Bladbede eller sølvbede har skinnende, grønne, ribbede blade og stængelen kan være hvid over i gul eller rødlig. Smagen er en anelse bitter. Unge blade bruges som spinat, såvel rå som kogt. Bladbede indeholder oxalsyre.
Holdbarhed
3-5 dage ved 4-6 grader
Anvendelse
Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge.
Svind: ca 30%
Rå eller dampes. Blade ca 2-3 min., stilke ca 4-5 min.
Frysning
Bladbede kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning.
Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 101 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,8 g | 30 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 3,7 g | 62 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 8 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,8 g | ca 30 g | |
Vand | 92,7 g |