Bladselleri
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Celery, celery leaves | Dansk: juni-november Import: hele året |
Latin | Apium graveolens dulce |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Bladselleri menes at stamme fra Grækenland eller landene omkring Middelhavet. Man kan bla. i Homers Illiade læse om heste der græsser på marker med vild selleri.
Det er en 2-årig plante, der er nært beslægtet med rodselleri, men som ikke danner en knold.
Bladselleri har gulgrønne, kødfulde bladstilke med en fast konsistens. Stilkens lugt og smag minder om knoldselleri, men er meget mildere.
Holdbarhed
10-12 dage ved 4-6 grader
Anvendelse
Stilkene skylles og stilkenden skæres af.
Svind: ca 20%
Den kan koges, smørdampes, steges, bruges til wok eller rå til dip.
Frysning
Bladselleri kan fryses og blancheres inden. Skæres i skiver, men mister sprødheden ved optøning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 110 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,8 g | 12 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 5,2 g | 81 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 7 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,6 g | ca 30 g | |
Vand | 92,9 g |