Broccoli

Broccoli
Navn Sæson
Engelsk Broccoli Dansk: juni-november
Import: hele året
Latin Brassica oleracea italica
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Broccoli har været kendt i Middelhavsområdet siden Romerriget. Mange tror at den stammer fra Italien, men den kommer oprindeligt fra Lilleasien.
I 1500-tallet blev den introduceret i Frankrig af Catharine de Medici af Tuscany, som havde taget den med sammen med hendes italienske kok.

Broccoli er i slægt med blomkål, men blomsterstanden er løsere bygget. Det er de opsvulmede blomsterstilke og de grønne blomsterknopper, der spises.
Broccoli er ethylenfølsom.

Holdbarhed
6-7 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Skylles. Stokken fjernes.
Svind: ca 10%
Koges eller dampes; hel ca. 10 min., buketter ca. 3 min. Kan anvendes rå i salater, i grøntsagstærter eller i wokretter.

Frysning
Broccoli kan fryses og skal blancheres ca. 2-3 min. inden. Den må ikke have blomster eller for grove stængler.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 217 kJ I varen A.D.T
Protein 5,3 g 42 % mindst 10 %
Kulhydrat 6,1 g 48 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 11 % højst 30 %
Kostfibre 3,2 g   ca 30 g
Vand 88,9 g