Forårsløg

Forårsløg
Navn Sæson
Engelsk Scallion, Green onion (eng), Spring onion (US) Dansk: juni-november
Import: hele året
Latin Allium fistulosum
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Forårsløg stammer oprindeligt fra Asien, sandsynligvis omkring Siberien eller Kina.
Det latinske efternavn fistulosum betyder “hul”, hvilket refererer til de hule blade og blomsterstængelen.
Forårsløg ligner små porrer og kan i nogle tilfælde anvendes i stedet for porrer eller løg.

Holdbarhed
4-6 dage ved 3-5 grader

Anvendelse
Fjern det yderste blad og skær bunden og det yderste af toppen af.
Svind: ca 4%
Både top og løg anvendes. Anvendes rå i salater, i wokretter eller som tilbehør til al slags kød.

Frysning
Ja, skæres i mindre stykker og blancheres ca. 1 min inden frysning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 126 kJ I varen A.D.T
Protein 1,7 g 23 % mindst 10 %
Kulhydrat 5,5 g 74 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 3 % højst 30 %
Kostfibre 0,8 g   ca 30 g
Vand 91,9 g