Forårsløg

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Scallion, Green onion (eng), Spring onion (US) | Dansk: juni-november Import: hele året |
Latin | Allium fistulosum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Forårsløg stammer oprindeligt fra Asien, sandsynligvis omkring Siberien eller Kina.
Det latinske efternavn fistulosum betyder “hul”, hvilket refererer til de hule blade og blomsterstængelen.
Forårsløg ligner små porrer og kan i nogle tilfælde anvendes i stedet for porrer eller løg.
Holdbarhed
4-6 dage ved 3-5 grader
Anvendelse
Fjern det yderste blad og skær bunden og det yderste af toppen af.
Svind: ca 4%
Både top og løg anvendes. Anvendes rå i salater, i wokretter eller som tilbehør til al slags kød.
Frysning
Ja, skæres i mindre stykker og blancheres ca. 1 min inden frysning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 126 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,7 g | 23 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 5,5 g | 74 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,1 g | 3 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,8 g | ca 30 g | |
Vand | 91,9 g |