Kinakål

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Chinese cabbage, Pé-tsai | Dansk: juni-december Import: december-juni |
Latin | Brassica rapa ssp. pekinensis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Kinakål stammer fra Østasien og har været dyrket i Kina i mere end 1500 år. Den har været kendt i Europa i flere hundrede år, men en egentlig dyrkning af kålen begyndte først i midten af 1800-tallet i Østrig og Schweiz. Siden har dyrkningen langsomt spredt sig til resten af Europa.
Bladene er kraftige, lysegrønne eller sprøde og hovederne kan være lukkede eller åbentvoksede, alt efter type.
Holdbarhed
12-14 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Skylles og rodstokken afskæres.
Svind: ca 5%
Anvend den finskåret i salater, i wokretter eller tilsæt den til suppen de sidste 2 minutter inden servering.
Frysning
Nej
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 86 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,3 g | 26 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 3,3 g | 65 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 9 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,2 g | ca 30 g | |
Vand | 94,7 g |