Kinakål

Kinakål
Navn Sæson
Engelsk Chinese cabbage, Pé-tsai Dansk: juni-december
Import: december-juni
Latin Brassica rapa ssp. pekinensis
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Kinakål stammer fra Østasien og har været dyrket i Kina i mere end 1500 år. Den har været kendt i Europa i flere hundrede år, men en egentlig dyrkning af kålen begyndte først i midten af 1800-tallet i Østrig og Schweiz. Siden har dyrkningen langsomt spredt sig til resten af Europa.
Bladene er kraftige, lysegrønne eller sprøde og hovederne kan være lukkede eller åbentvoksede, alt efter type.

Holdbarhed
12-14 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
Skylles og rodstokken afskæres.
Svind: ca 5%
Anvend den finskåret i salater, i wokretter eller tilsæt den til suppen de sidste 2 minutter inden servering.

Frysning
Nej

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 86 kJ I varen A.D.T
Protein 1,3 g 26 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,3 g 65 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 9 % højst 30 %
Kostfibre 1,2 g   ca 30 g
Vand 94,7 g