Kinaradise
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Daikon, japanese radish | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Raphanus sativus var. acanthiformis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Kinaradise, også kaldet japansk ræddike er lige så vigtig for japanere og kinesere, som gulerødder er for danskere. I Danmark blev den introduceret i 1981.
Den store, hvide rodfrugt er en forædling af ræddike og ikke af radise, som navnet kan antyde. Så det mest retvisende navn, burde være det mindst brugte – japan ræddike.
Rodfrugten kan meget stor, op til 40-50 cm lang og 8-10 cm tyk.
Holdbarhed
1-3 mdr ved 2-6 grader
Anvendelse
Kinaradise bør skrælles før brug, da skrællen har en stærk, pebret smag.
Svind: ca 20%
Den anvendes fint snittet, tyndt skåret eller revet rå i salater og lignende og er god sammen med ost, men kan også tilberedes med lynstegning i wokken.
Frysning
De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 84 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,6 g | 12 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 4,1 g | 83 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,1 g | 5 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,6 g | ca 30 g | |
Vand | 94,5 g |