Knudekål

Knudekål
Navn Sæson
Engelsk Kohlrabi Dansk: august-december
Import: august-februar
Latin Brassica oleracea gongylodes
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Knudekål, også kaldet glaskål eller glaskålrabi. Den er dannet ved at den nederste del af stængelen er svulmet op til en knold, derfor har den bladmærker på siderne.

Knolden er oftest lys grøn.

Holdbarhed
2-4 uger ved 4-6 grader

Anvendelse
Stængelen skæres af, og knolden skylles. Skrælles.
Svind: ca 15%
Rå eller koges, ca. 15 min. i skiver.

Frysning
Knudekål kan fryses. De skæres i tern og blancheres i ca. 3 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 138 kJ I varen A.D.T
Protein 1,7 g 21 % mindst 10 %
Kulhydrat 6,2 g 76 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 3 % højst 30 %
Kostfibre 1,0 g   ca 30 g
Vand 91,0 g