Pak choy
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Cabbage, chinese, pak-choy | Dansk: juli-oktober Import: hele året |
Latin | Brassica chinensis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Pak Choy/Bok Choy er medlem af kålfamilen, men bruges også som salat.
Den er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af de fineste grøntsager.
Den minder meget om de danske bladbeder, men er kortere og de grønne blade er finere.
Holdbarhed
3-5 dage ved 4-6 grader
Anvendelse
Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge.
Svind: ca 12%
Rå eller dampes. Blade 2-3 min., stilke 4-5 min.
Frysning
Pak-choy kan fryses og skal blancheres i ca. 1-2 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning. Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 71 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,5 g | 36 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 2,2 g | 53 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 11 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,6 g | ca 30 g | |
Vand | 95,3 g |