Peberfrugt

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Sweet pepper, Bell pepper | Dansk: april-oktober Import: hele året |
Latin | Capsicum annuum var. grossum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika og kom til Europa med de opdagelsesrejsende og herfra videre til Afrika og Asien. Idag dyrkes der peberfrugter i det meste af verden.
Peberfrugt kaldes også spansk peber eller sød peber.
De findes i mange forskellige former og farver. De umodne peberfrugter er grønne. Nogle sorter holder sig grønne, andre bliver røde, gule, hvide eller blå ved modning. De grønne er mere holdbare og mere intense i smagen. Hvor de gule og røde er mildere og mere søde i smagen.
Alle capsicum-arter indholder stoffet capsaicin, som giver den karakteristiske/stærke smag, som vi kender fra cayennepeber, paprika og chilipeber.
Indeholdet af capsaicin måles i Scoville og angiver hvor stærk den enkelte peber er. F.eks.:
Type | Scoville |
Peberfrugt | 0 |
Tabasco Sauce | 600-800 |
Jalapeño | 2500-8000 |
Habanero | 100.000-300.000 |
Ren capsaicin | 15.000.000-16.000.000 |
Holdbarhed
12-14 dage ved 8-10 grader
Anvendelse
Der skæres rundt om stilken, så frøstolen med frø kan fjernes.
Skylles.
Svind: ca 20%
Anvendes bla. i salater, wokretter eller som snack.
Frysning
Ja, skal ikke blancheres. Snittes, kommes uoptøet i retter eller fryses farserede. Bliver bløde.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 105 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,9 g | 15 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 4,6 g | 75 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,3 g | 11 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,8 g | ca 30 g | |
Vand | 93,6 g |