Peberfrugt

Peberfrugt
Navn Sæson
Engelsk Sweet pepper, Bell pepper Dansk: april-oktober
Import: hele året
Latin Capsicum annuum var. grossum
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika og kom til Europa med de opdagelsesrejsende og herfra videre til Afrika og Asien. Idag dyrkes der peberfrugter i det meste af verden.
Peberfrugt kaldes også spansk peber eller sød peber.
De findes i mange forskellige former og farver. De umodne peberfrugter er grønne. Nogle sorter holder sig grønne, andre bliver røde, gule, hvide eller blå ved modning. De grønne er mere holdbare og mere intense i smagen. Hvor de gule og røde er mildere og mere søde i smagen.

Alle capsicum-arter indholder stoffet capsaicin, som giver den karakteristiske/stærke smag, som vi kender fra cayennepeber, paprika og chilipeber.
Indeholdet af capsaicin måles i Scoville og angiver hvor stærk den enkelte peber er. F.eks.:

Type Scoville
Peberfrugt 0
Tabasco Sauce 600-800
Jalapeño 2500-8000
Habanero 100.000-300.000
Ren capsaicin 15.000.000-16.000.000

Holdbarhed
12-14 dage ved 8-10 grader

Anvendelse
Der skæres rundt om stilken, så frøstolen med frø kan fjernes.
Skylles.
Svind: ca 20%
Anvendes bla. i salater, wokretter eller som snack.

Frysning
Ja, skal ikke blancheres. Snittes, kommes uoptøet i retter eller fryses farserede. Bliver bløde.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 105 kJ I varen A.D.T
Protein 0,9 g 15 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,6 g 75 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 11 % højst 30 %
Kostfibre 1,8 g   ca 30 g
Vand 93,6 g