Perleløg
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Little shallots, pickled (yellow) shallots, pearl onions | Dansk: - Import: august-marts |
Latin | Allium ampeloprasum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Perleløg er en løgart, der danner et væld af små sideløg, der kun består af et enkelt blad. De er små og halvrunde og har en mild smag.
Holdbarhed
3 mdr ved 0-2 grader
Anvendelse
Stængel og rod afskæres og tørre blade fjernes. Skylles.
Svind: ca 10%
Anvendes bla. til eddikesyltning og garniture.
Frysning
Ja, svitses let inden frysning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 209 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,6 g | 13 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 10 g | 81 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,3 g | 5 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,9 g | ca 30 g | |
Vand | 87,7 g |