Persillerod

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Parsley root, Turnip-rooted parsley, Hamburg parsley | Dansk: september-marts Import: - |
Latin | Petroselium crispum Tuberosum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK |
Persillerod stammer fra Middelhavsområdet.
Det er en opsvulmet hvid pælerod med en mild persillesmag. Den har en lys skræl og hvidt kød. Udover roden kan også bladene anvendes, primært som suppevisk. Persilleroden ligner pastinakken i udseende, men hvor pastinakken har en lille rand mellem rod og stilk, går persillerodens lige op.
Danske lagrede fås frem til marts.
Holdbarhed
12-14 dage 2-6 grader
Anvendelse
Skylles og skrælles.
Svind: 30%
Anvendes rå, dampet, kogt eller ovnbagt.
Frysning
Ja, skæres i tern eller skiver og blancheres i 2-3 min. For at undgå misfarvning kan der tilsættes citronsyre eller citronbåde til vandet.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 271 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,3 g | 14 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 12,3 g | 77 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,6 g | 8 % | højst 30 % |
Kostfibre | 4,3 g | ca 30 g | |
Vand | 83,0 g |