Ræddike

Navn Sæson
Engelsk White radish Dansk: september-april
Import: september-april
Latin Raphanus sativus var. niger
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Ræddike er en opsvulmet kimstængel, der er nært beslægtet med radise. Smagen er dog mere sødlig. De forskellige ræddikesorter er røde, hvide og sorte.

Holdbarhed
12-14 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Rodspids og blade fjernes. Skrælles og skylles.
Svind: ca 34%
Rå, revet eller hakket som garniture og i salater eller kogte i supper eller gryderetter.

Frysning
De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 85 kJ I varen A.D.T
Protein 1,0 g 20 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,8 g 76 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 4 % højst 30 %
Kostfibre 0,7 g   ca 30 g
Vand 93,5 g