Ræddike
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | White radish | Dansk: september-april Import: september-april |
Latin | Raphanus sativus var. niger |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Ræddike er en opsvulmet kimstængel, der er nært beslægtet med radise. Smagen er dog mere sødlig. De forskellige ræddikesorter er røde, hvide og sorte.
Holdbarhed
12-14 dage ved 4-6 grader
Anvendelse
Rodspids og blade fjernes. Skrælles og skylles.
Svind: ca 34%
Rå, revet eller hakket som garniture og i salater eller kogte i supper eller gryderetter.
Frysning
De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 85 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,0 g | 20 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 3,8 g | 76 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,1 g | 4 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,7 g | ca 30 g | |
Vand | 93,5 g |