Savoykål

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Savoy cabbage | Dansk: september-december Import: hele året |
Latin | Brassica oleracea sabauda |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Savoykål har været kendt i Danmark i ca. 300 år, men den har aldrig været særlig udbredt. Man mener at den stammer fra Savoyregionen i det sydlige Frankrig. Heraf navnet.
Savoykål består af blade, der danner et ret løst hoved i forhold til hvidkål og rødkål. Bladene er grønne og krusede og kålsmagen er mildere.
Holdbarhed
20 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Visne blade og stok fjernes. Skylles.
Svind: ca 20%
Anvendes fintsnittet i salater eller sauteres let som tilbehør til feks. laks.
Frysning
Ja. Snittes før de blancheres i 1-3 min. Anvendes til stuvning efter optøning.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 142 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,0 g | 24 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 6,1 g | 73 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,1 g | 3 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,8 g | ca 30 g | |
Vand | 91,0 g |