Savoykål

Savoykål
Navn Sæson
Engelsk Savoy cabbage Dansk: september-december
Import: hele året
Latin Brassica oleracea sabauda
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Savoykål har været kendt i Danmark i ca. 300 år, men den har aldrig været særlig udbredt. Man mener at den stammer fra Savoyregionen i det sydlige Frankrig. Heraf navnet.

Savoykål består af blade, der danner et ret løst hoved i forhold til hvidkål og rødkål. Bladene er grønne og krusede og kålsmagen er mildere.

Holdbarhed
20 dage ved 2-4 grader

Anvendelse
Visne blade og stok fjernes. Skylles.
Svind: ca 20%
Anvendes fintsnittet i salater eller sauteres let som tilbehør til feks. laks.

Frysning
Ja. Snittes før de blancheres i 1-3 min. Anvendes til stuvning efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 142 kJ I varen A.D.T
Protein 2,0 g 24 % mindst 10 %
Kulhydrat 6,1 g 73 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 3 % højst 30 %
Kostfibre 0,8 g   ca 30 g
Vand 91,0 g