Spidskål

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Spring cabbage | Dansk: juni-oktober Import: januar-juni |
Latin | Brassica oleracea capitata conica |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Spidskål kaldes også sommerkål. Den har et let og løst bladhoved og er elipseformet.
Spidskålens smag er mildere end hvidkålens, men skal ikke forveksles med sommerhvidkål, som er rund i formen.
Holdbarhed
4-5 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Visne blade og stok fjernes. Skylles.
Svind: 20%
Anvendes rå i salater, stuvet eller gratineret.
Frysning
Ja. Snittes før de blancheres i 1-2 min.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 129 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,0 g | 26 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 4,9 g | 65 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,3 g | 9 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,9 g | ca 30 g | |
Vand | 91,9 g |