Squash
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Squash | Dansk: juli-oktober Import: hele året |
Latin | Cucurbita pepo |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK ØKO | ||||||||||||
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Squash stammer fra Amerika, hvor den blev dyrket af indianerne på lige fod med majs og bønner.
Courgette (fr.), zucchini (ital.), squash (eng.) er umodne bær, som kan være grønne, gule, aflange eller runde. Frugtkødet er hvidligt og fast med neutral smag og bløde kerner.
Squash’ens blomster og blade kan også anvendes. Blomsterne kan sauteres eller anvendes som pynt. Bladene kan anvendes stuvede.
Holdbarhed
2-3 uger ved 8-10 grader
Anvendelse
Skylles. Stilk og blomster fjernes.
Svind: ca 15%
Anvendes bla. rå i salater, bagværk, sauteret, farseret, gratineret eller i gryderetter.
Frysning
Ja, men de skal ikke blancheres. Ved optøning bliver de vandede og slatne og er derfor bedst egnede til sammenkogte retter, bagværk eller lignende.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 77 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,4 g | 31 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 2,7 g | 59 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 10 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,1 g | ca 30 g | |
Vand | 94,9 g |