Sukkerært

Navn Sæson
Engelsk Sugar pea (Snow pea, Mangetout) Dansk: juni-august
Import: hele året
Latin Pisum sativum convar. axiphium
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion, Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder.

Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en sej, tyk hinde på bælgens inderside. Sukkerærtebælgene, der er brede og flade, høstes før ærterne i bælgen for alvor begynder at udvikle sig.

Holdbarhed
6-7 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
Skylles.
Svind: 0%
Anvendes bla. rå i salater eller i wokretter.

Frysning
Ja, blancheres i 1-2 min og fryses med bælg.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 206 kJ I varen A.D.T
Protein 3,4 g 28 % mindst 10 %
Kulhydrat 7,8 g 64 % ca. 60 %
Fedt 0,4 g 7 % højst 30 %
Kostfibre 2,5 g   ca 30 g
Vand 87,7 g