Sukkerroe

Navn Sæson
Engelsk Sugar beet Dansk: oktober-november
Import: -
Latin Beta vulgaris var. altissima
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             

Sukkerroen er en hvid kegleformet rodfrugt, som i Danmark især dyrkes på Lolland og Falster.

Den har været dyrket i flere tusinde år som grøntsag og foder. Men det var først i 1800-tallet at en kommerciel sukkerfremstilling fandt sted. Den første fabrik åbnede i 1801 i Tyskland.

En sukkerroe indeholder ca. 75% vand og 20% sakkarose. Halvdelen af vandet genbruges under sukkerudvindingen, resten fordamper.
Af sukkerindholdet udvindes næsten 90% til hvidt sukker. En enkelt roe giver ca. 100 gram sukker. De resterende 10% bruges bla. til fremstilling af foder, gær og spiritus.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1698 kJ I varen A.D.T
Protein 0 g 0 % mindst 10 %
Kulhydrat 99,9 g 100 % ca. 60 %
Fedt 0 g 0 % højst 30 %
Kostfibre 0 g   ca 30 g
Vand 0,1 g    
Næringsdeklaration er for stødt melis