Sukkerrør
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Sugar cane | Dansk: - Import: - |
Latin | Saccharum officinarum |
Sukkerrør stammer oprindeligt fra Ny Guinea og er derfra udbredt til varme klimaområder jorden rundt. Planten tilhører græsfamilien og danner lange kraftige stængler med en diameter på 2-5 cm.
Stænglerne oplagrer sukker i en saftig marv i midten, der kan bruges som sødemiddel og som slik. Dette kan også udvindes og rafineres til sukker (rørsukker).
Sukkerrør anvendes bla. til rørsukker, rom, sprit, sirup og i nogle lande til juice.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1624 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0 g | 0 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 95,5 g | 100 % | ca. 60 % |
Fedt | 0 g | 0 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0 g | ca 30 g | |
Vand | 2,5 g | ||
Næringsdeklaration er for brun farin |