Tang, tørret

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Seaweed | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Porphyra umbilicalis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger, som benævnes Nori på japansk. Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det japanske køkken.
Noritang fås i tynde ark og er den art, der anvendes til sushi. Der findes andre slags tang, bla. wakame som anvendes i misosuppe, eller spirulina som fås i pulverform og kan tilsættes til juicer og smoothies.
Holdbarhed
Tang fås som regel tørret. Se holdbarhed på pakken.
Anvendelse
Anvendes primært i fiskeretter, men kan bruges sammen med ris og grøntsager.
Frysning
Tørret tang kan ikke fryses. Tilberedt tang i f.eks. fisketerrin kan godt fryses.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1092 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 7,9 g | 12 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 55,0 g | 82 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,6 g | 2 % | højst 30 % |
Kostfibre | 5,3 g | ca 30 g | |
Vand | 12,3 g |