Basilikum, rød
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Basil | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Ocimum basilicum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Basilikum stammer fra Indien og har været kendt i Sydeuropa fra 2000 f.Kr. Først i nyere tid har anvendelsen af planten bredt sig til Vesteuropa.
Basilikum er 40-60 cm høje planter i læbeblomstfamilien med helrandede, saftige blade og hvide blomster i aks.
Rød og grøn basilikum er to varianter af samme planteart og har stort set alle egenskaber til fælles bortset fra bladenes farve, der er henholdsvis friskgrøn og dybt rødviolet.
Dog kan den rødbladede type have en lidt kraftigere smag end den grønne.
Det er de unge, blomsterløse skud og blade, der anvendes for deres gennemtrængende men elegant krydrede smag, der egner sig til mangt og meget.
Holdbarhed
3-5 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Skylles før brug.
Den røde basilikum kan bruges ligesom den grønne basilikum, og er også rigtig god til at pynte retter med.
Frysning
Nej
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 157 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 3,0 g | 32 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 4,0 g | 44 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,0 g | 24 % | højst 30 % |
Kostfibre | 4,0 g | ca 30 g | |
Vand | 91,0 g |