Brøndkarse

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Watercress | Dansk: hele året Import: - |
Latin | Nasturtium officinale |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK |
Brøndkarse findes som vildtvoksende urt over det meste af Europa inkl. Danmark. Den dyrkede form, der dyrkes i store mængder i kultur, nedstammer fra den vilde og er egentlig en sumpplante af korsblomstfamilien.
Stænglerne er 10-15 cm lange og bærer hvide blomster.
De saftige, glatte, runde blade spises rå. De er dekorative og har en pikant smag.
Holdbarhed
3-5 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Som pynt og i kryddersmør, omeletter, salater og andre sammenhænge.
Frysning
Nej
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 72 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,7 g | 40 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 2,1 g | 49 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 11 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,2 g | ca 30 g | |
Vand | 94,1 g |