Citrongræs

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Lemongrass, Citronella grass | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Cymbopogon Citratus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Citrongræs stammer fra Asien, men bruges i dag i det meste af verden. Udover asiatiske retter, kan den bruges i alle de opskrifter hvor man ellers ville bruge citron.
Den dyrkes også pga. sit indhold af citronolier, som anvendes af parfumeindustrien til bla. sæbe, myggespray og stearinlys.
Holdbarhed
12-14 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Selve stængelen er for hård til at den kan spises, men den kan finthakkes og tilsættes opskrifter. Eller stødes og bruges hele i gryderetter.
Anvendes mest i the, supper og karryretter, men er også velegnet til kylling og fisk.
Frysning
Ja, i op til 6 måneder uden at miste smagen.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 478 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,8 g | 6 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 25,0 g | 90 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,5 g | 4 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0 g | ca 30 g | |
Vand | 70,6 g |