Estragon, fransk

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Tarragon, French | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Artemisia dracunculus |
Estragonen er en 100-125 cm høj plante af kurveblomstfamilien med smalle, lancetformede, mørkegrønne blade og uanselige blomster.
Den franske estragon er i familie med den russiske, men den bør ikke anvendes som erstatning for den franske.
Det er de unge skud og blade, der anvendes som en meget aromatisk og velsmagende krydderurt med en sødlig, let lakridsagtig smag.
Det er estragonen som giver den velkendte smag til bearnaisesauce.
Holdbarhed
2-4 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Fjern bladene fra stilken, da stilken har en meget skarp smag. Skal du bruge estragon til kryddereddike, så lad af dekorative hensyn bladene blive på stilken.
Specielt velegnet til fisk, kylling og saucer, såsom bearnaisesauce.
Frysning
Ja, hakkes før frysning (uden stilk). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.
*næringsdeklaration er for tørret estragon
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1515 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 22,8 g | % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 50,2 g | 56 % | ca. 60 % |
Fedt | 7,2 g | 18 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,9 g | ca 30 g | |
Vand | 7,7 g |