Humle
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Hop | Dansk: juli Import: - |
Latin | Humulus lupulus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK |
Den første dokumenterede dyrkning af humle stammer fra år 736 i Hallertau-regionen i Tyskland.
De producerer idag 25% af verdens humleproduktion.
I 1500-tallet blev humle introduceret i England.
Anvendelse
Humle anvendes hovedsagelig til ølproduktion.
De unge blade kan også anvendes i salater, og skudene kan anvendes som asparges.
Server dem f.eks rå med en lækker vinaigrette eller let kogt med andre krydderurter.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | kJ | I varen | A.D.T |
Protein | g | % | mindst 10 % |
Kulhydrat | g | % | ca. 60 % |
Fedt | g | % | højst 30 % |
Kostfibre | g | ca 30 g | |
Vand | g |