Karse
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Garden cress | Dansk: hele året Import: - |
Latin | Lepidium sativum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK |
Karse stammer fra Vest- eller Centralafrika, hvor man stadig kan finde den som en vild plante.
Karse er en hurtigvoksende, spiselig plante i familie med brøndkarse og raps og deler deres kraftige, peberagtige smag og aroma.
Det er kimplantens friske blade der anvendes.
De orange blomsterne fra de ældre planter kan anvendes til dekorativ brug.
Holdbarhed
5-7 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Som grønt drys, i salater og dressinger.
Frysning
Nej.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 114 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,8 g | 42 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 2,8 g | 42 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,5 g | 17 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,6 g | ca 30 g | |
Vand | 92,7 g |