Kørvel, spansk
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Cicely | Dansk: - Import: - |
Latin | Myrrhis odorata |
Spansk kørvel er af vesteuropæisk oprindelse og er almindelig i dele af Vesteuropa, hovedsagelig Skandinavien. Den spanske kørvel ligner den almindelige kørvel i udseende, og den kraftige duft minder om en blanding af lakrids og anis.
Holdbarhed
2-4 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Bladene er velegnede til kørvelsuppe og grønt drys. Frø og blomster kan bruges i salat, desserter og frugtgrød. Rødderne kan hele året bruges som grøntsag og syltes. Den er også velegnet som snapseurt.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | kJ | I varen | A.D.T |
Protein | g | % | mindst 10 % |
Kulhydrat | g | % | ca. 60 % |
Fedt | g | % | højst 30 % |
Kostfibre | g | ca 30 g | |
Vand | g |