Kørvel

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Chervil | Dansk: hele året Import: - |
Latin | Anthriscus cerefolium |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK |
Kørvel menes at stamme fra Sydeuropa eller Kaukasus-området.
Det er en populær urt i Central- og Vesteuropa, hvor den bla. bruges i supper, salater og fiskeretter. Smagen er sød og aromatisk og minder svagt om en blanding mellem persille og anis.
Holdbarhed
2-4 dage ved 2-6 grader
Holdbarheden kan forlænges ved at opbevare kørvelen i en glaskrukke med hvidvinseddike. Dette bevarer også dens smag.
Anvendelse
Skylles. Bladene anvendes hele eller finthakket.
Anvendes til fiskeretter, supper, saucer og marinader.
Kørvel taber hurtigt smag ved kogning, og bør først tilsættes den varme ret lige inden servering.
Frysning
Nej.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 123 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,2 g | 30 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 3,7 g | 51 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,6 g | 19 % | højst 30 % |
Kostfibre | 2,0 g | ca 30 g | |
Vand | 91,0 g |