Løvstikke

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Lovage | Dansk: hele året Import: - |
Latin | Levisticum Officinale |
Løvstikke stammer oprindeligt fra Persien og har været dyrket siden oldtiden.
Det er en kraftigtvoksende plante af skærmplantefamilien, der hurtigt bliver flere meter høj. Bladene er fjersnitdelte og blomsterne gule i store skærme.
Bladene har en kraftig smag af suppeurt og skal anvendes med forsigtighed. Til gengæld giver løvstikke smag af både selleri, pastinak, porre og persillerod på en gang, og smagen går ikke tabt under kogning.
Holdbarhed
2-4 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Løvstikkens blade anvendes friske eller tørrede i suppevisk, til kryddereddike eller som grønt drys.
Roden anvendes frisk eller tørret. Smagen er kraftig og bouillonagtig.
Anvendes til supper, marinader, grøntsags-, fars- og gryderetter.
Frysning
Nej.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | kJ | I varen | A.D.T |
Protein | g | % | mindst 10 % |
Kulhydrat | g | % | ca. 60 % |
Fedt | g | % | højst 30 % |
Kostfibre | g | ca 30 g | |
Vand | g |