Mælkebøtte

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Dandelion, leaves | Dansk: marts-maj Import: - |
Latin | Taraxacum Officinale |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK |
Mælkebøtten har i mange århundreder været brugt som lægeplante. Bla. har den været anvendt som vanddrivende middel eller mod nyrelidelser, diarre og sur opstød. Og man ved idag at mælkebøtten har en gavnlig effekt på fordøjelsen.
Mælkebøtten er en vildtvoksende plante, hvis unge, friske blade, gule blomster og roden kan anvendes.
Holdbarhed
1-2 dage ved 2-4 grader.
Anvendelse
Bladene skylles og ribbes.
Kan anvendes til salat, the, snaps eller mælkebøttehonning.
Frysning
Nej
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 225 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 3,0 g | 23 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 8,0 g | 60 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,0 g | 17 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,9 g | ca 30 g | |
Vand | 85,0 g |