Oregano
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Oregano | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Origanum vulgare |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Oregano stammer fra Middelhavsområdet, sandsynligvis fra Grækenland.
Den er i dag udbredt over det meste af Europa, og den kan også findes i naturen herhjemme.
Ordet oregano stammer fra det græske og betyder “bjergets glæde”.
Oregano er en 40-60 cm høj plante af læbeblomstfamilien, der er nært beslægtet med merian og kendt i hele verden som det ultimative pizzakrydderi.
Da oregano bibeholder sin smag og aroma er den anvendelig både frisk og tørret.
Holdbarhed
7-10 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Oregano kan anvendes som smagsgiver i mange retter. Den er især velegnet til til pizza, pasta- og tomatretter, men kan også anvendes til retter med fisk, kød eller aubergine.
Frysning
Nej.
*næringsdeklaration er for tørret oregano
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1673 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 11,0 g | 11 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 64,4 g | 65 % | ca. 60 % |
Fedt | 10,3 g | 23 % | højst 30 % |
Kostfibre | 42,8 g | ca 30 g | |
Vand | 7,2 g |