Purløg
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Chives | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Allium schoenoprasum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Purløg er den mindste art indenfor løgfamilien.
Oprindelsen er ukendt, men den kan findes i både Europa, Asien og Nordamerika.
Purløg dyrkes hovedsageligt for de aflange, hule blade, der er velegnede som krydderurt, da de har en mildere smag end almindelige løg
Holdbarhed
6-7 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Velegnet som grønt drys, i æggeretter, i saucer, marinader og dressinger m.m.
Frysning
Ja, hakkes fint. Skal ikke blancheres inden.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 132 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,4 g | 31 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 4,0 g | 52 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,6 g | 17 % | højst 30 % |
Kostfibre | 2,4 g | ca 30 g | |
Vand | 92,4 g |