Rosmarin
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Rosemary | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Rosmarinus officinalis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Rosmarin stammer fra Middelhavsområdet og dyrkes idag i de fleste lande omkring Middelhavet.
Navnet rosmarin menes at stamme fra det latinske Rosmarinus, som betyder “havets dug”.
Rosmarinens grannålelignende blade mister ikke smagen ved tilberedning, som mange andre bladurter. Og tørret er den kraftigere i brug end den friske.
Holdbarhed
7-10 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Rosmarin, skal anvendes med måde, og egner sig til fisk, kød og kylling. Men er også særdeles velegnet til vildt, lam og bagte grøntsager.
Frysning
Nej.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 632 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 3,3 g | 9 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 20,7 g | 56 % | ca. 60 % |
Fedt | 5,9 g | 35 % | højst 30 % |
Kostfibre | 14,1 g | ca 30 g | |
Vand | 67,8 g |