Salvie

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Common sage | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Salvia officinalis |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Salvie stammer fra Sydeuropa og Middelhavsområdet. Det er plantens unge, grålige blade, der benyttes som krydderurt. Den har en let bitter, krydret og gennemtrængende smag og skal anvendes med måde.
Holdbarhed
4-6 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Læg salvien i olivenolie og den kan holde sig i op til 2 måneder i køleskab.
Salvie er god til at fjerne fedtsmagen i fede retter, og er derfor velegnet til kraftig mad som flæskesteg, lam, vildt og fede fisk. Men den er også god til bla. salater, supper, oste og the.
Frysning
Ja, hakkes før frysning eller fryses hel (uden stilke). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose. Skal ikke blancheres.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1695 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 10,6 g | 11 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 60,7 g | 61 % | ca. 60 % |
Fedt | 12,7 g | 28 % | højst 30 % |
Kostfibre | 40,3 g | ca 30 g | |
Vand | 8,0 g | ||
Næringsdeklaration er for tørret, stødt salvie |