Sar
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Savory, Summer savory, Winter savory | |
Latin | Satureja hortensis (enårig art) Satureja montana (flerårig art) |
Sar stammer fra Sydøsteuropa og det centrale Asien.
Sar ligner timian i udseende og har en aromatisk duft og en smag af peber.
Den er god til at fremhæve smagen af bønner og andre bælgplanter og i kålretter dæmper den kållugten.
Den er meget anvendelig som pebererstatning.
Holdbarhed
2-4 dage ved 2-6 grader
Sar kan konserveres i hvidvinseddike og holde sig i køleskab i op til 2 måneder.
Anvendelse
Anvendes til bønneretter, kød fisk, salater, syltning, eddike og meget mere.
Frysning
Nej.
*næringsdeklaration er for tørret, stødt sar
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1506 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 6,7 g | 8 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 68,7 g | 78 % | ca. 60 % |
Fedt | 5,9 g | 15 % | højst 30 % |
Kostfibre | 45,7 g | ca 30 g | |
Vand | 9,0 g |