Timian, citron
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Citrus Thyme, Lemon Thyme | Dansk: marts-november Import: marts-november |
Latin | Thymus x citriodorus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Citron-timian er en lav, stedsegrøn timian-art, der er nært beslægtet med den almindelige timian og stammer lige som denne fra Middelhavsområdet.
Den er karakteriseret ved små blanke blade og lyslilla blomster og en aromatisk krydret duft af timian og citron.
Holdbarhed
5-7 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Anvendes som almindelig timian, men er med den fine citronsmag velegnet til især fiske- og æggeretter.
Frysning
Ja, hakkes før frysning (uden stilk). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 576 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 6,0 g | 17 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 25,0 g | 72 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,7 g | 11 % | højst 30 % |
Kostfibre | 14,0 g | ca 30 g | |
Vand | 65,1 g |