Timian

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Thyme | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Thymus Vulgaris |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Timian stammer fra Middelhavområdet og bredte sig i Middelalderen til resten af Europa. Ægypterne brugte timian i balsameringsprocessen.
Det er bladene og de unge skud som anvendes, og de klippes af lige inden planten blomstrer.
Holdbarhed
7-10 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
En meget aromatisk krydderurt, der kan anvendes til kød, fisk, fjerkræ, grøntsagsretter, supper og fondurt.
Frysning
Ja, hakkes før frysning (uden stilk). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 575 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 5,6 g | 17 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 24,4 g | 72 % | ca. 60 % |
Fedt | 1,7 g | 11 % | højst 30 % |
Kostfibre | 14,0 g | ca 30 g | |
Vand | 65,1 g |