Timian

Timian
Navn Sæson
Engelsk Thyme Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Thymus Vulgaris
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Timian stammer fra Middelhavområdet og bredte sig i Middelalderen til resten af Europa. Ægypterne brugte timian i balsameringsprocessen.
Det er bladene og de unge skud som anvendes, og de klippes af lige inden planten blomstrer.

Holdbarhed
7-10 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
En meget aromatisk krydderurt, der kan anvendes til kød, fisk, fjerkræ, grøntsagsretter, supper og fondurt.

Frysning
Ja, hakkes før frysning (uden stilk). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 575 kJ I varen A.D.T
Protein 5,6 g 17 % mindst 10 %
Kulhydrat 24,4 g 72 % ca. 60 %
Fedt 1,7 g 11 % højst 30 %
Kostfibre 14,0 g   ca 30 g
Vand 65,1 g