Brug frugt og grønt mere aktivt som erstatning

Brug frugt og grønt mere aktivt som erstatning

Vores immunforsvar er jo konstant under pres, og måske får vi ikke altid taget de bedste ingredienser, når vi køber færdigvarer ude i byen. Der er sukker i rigtig mange produkter, og mængden af sukker er ofte ekstremt høj. Mange opskrifter er også baseret på meget høje mængde af sukker. Har man en sød tand, kan det være svært at fjerne nogle retter fra sit liv.

Det fantastiske ved selv at vælge vores ingredienser er, at vi ikke behøver at fjerne vores livretter fra vores liv. Så bliver hverdagen jo hurtigt kedelig, hvis man ikke har sin livret at se frem til.

Dadler er et glimrende eksempel på, hvordan man kan få reduceret mængden af sukker, som man indtager. Sukker er ikke bare sukker, da dadler også leverer mineraler, vitaminer og fenoler, som kan sikre, at vores krop og immunforsvar reagerer bedre på sukkeret.

Om ikke andet kan dadler være en måde at afvænne kroppen fra det hvide sukker, som ikke mætter kroppen på samme måde som frugt og grønt. 

Brug grøntsager i stedet for mel

På samme vis som, at man kan erstatte sukker med gode råvarer, så kan man også erstatte mel med gode råvarer. Mange mennesker oplever problemer med gluten i melprodukter, og for andre byder melprodukterne simpelthen på for mange kulhydrater i det lange løb.

Her er der også et hav af grøntsager, som kan bruges som mel. Den mest oplagte er naturligvis kartoflen, som kan koges og bruges som kartoffelmel.

Nogle vil måske se det som en vanvittigt bet, men grøntsagerne kan ofte bruges som del af en dessert.

Hvis man bager en sød kartoffel og derefter blender den med den med dadler og smør, så har du lige pludselig en god opskrift til en sandkage. Her fungerer den søde kartoffel som mel, mens dadler fungerer som sukker. 

Herefter kan man naturligvis tilsætte smør eller kokosolie samt vanilje, og så står man med en overraskende god kage, der også indeholder vigtige grøntsager, vitaminer og fenoler. 

Amerikanske studier bekræfter, at tilsætning af dadler giver fødevaren Og når man bager med grøntsager og dadler, så skal man prøve at stille bagværket på køl. Når ingredienserne sætter sig, bliver konsistensen rigtig lækker lidt som en cheesecake.

De fleste bruger mel, når de laver saucer. Også her kan de rigtige råvarer gøre en forskel. Du kan bage en jordskokke ved høj varme i en time og blende den med kokosmælk, kyllingefond eller smør. Så står du også pludselig med en lækker sauce, som er lavet helt uden mel. 

Det kan godt være, at kalorier er kalorier og kulhydrater er kulhydrater til et vist punkt, men hvis kroppen får ekstra vitaminer og fenoler, kan kroppen og immunforsvaret kun stå stærkere.

Ikke nok med det, så bliver det en langt mindre psykisk belastning at kaste sig ud i ens livret. Dårlig samvittighed bliver der ikke noget, hvis man gør en lille indsats med de rigtige råvarer.